0

Nu ai niciun produs în coș.

Software QSR Expressoft

Cum să amenajezi interiorul unui restaurant fast-food: sisteme și facilități

Plănuiești să îți deschizi un restaurant fast-food? Succesul unei astfel de afaceri depinde de o serie de factori precum locația aleasă, dotarea spațiului cu diferite tehnologii, poziționarea mobilierului, gustul mâncării, diversitatea produselor, calitatea serviciilor oferite clienților, viteza de servire și, nu în ultimul rând, imaginea de brand. 

 

În acest articol ne oprim asupra optimizării spațiului, a sistemelor și facilităților necesare desfășurării activității. Amenajarea modernă a unui restaurant fast-food poate impresiona multe categorii de public. Citește în continuare și descoperă ce echipamente îți sunt necesare pentru îmbunătățirea eficienței operațiunilor și o mai bună gestionare a clienților!

Planificarea și proiectarea spațiului

Există o mulțime de modalități în care îți poți amenaja restaurantul, însă proiectarea acestuia trebuie gândită în funcție de următoarele criterii: 

  • numărul de persoane care urmează să fie servite;
  • circulația în restaurant;
  • dimensiunea localului;
  • modalitățile de preparare și servire a mesei;
  • modalitățile de plată. 

 

Pentru a amenaja spațiul cât mai eficient este necesar să definești conceptul sau stilul restaurantului fast-food. După ce efectuezi un studiu de piață și o analiză a concurenței, îți poți da seama ce public urmează să-ți viziteze localul și care le sunt așteptările. În acest mod, poți să adaptezi designul interior la nevoile lor. 

 

De exemplu, dacă te adresezi publicului tânăr, poți folosi culori îndrăznețe, mobilier cu forme neobișnuite, decorațiuni interesante, afișe cu texte amuzante și alte inovații. Pe de altă parte, dacă te interesează publicul corporatist, atunci încearcă să păstrezi un design cât mai simplu posibil, folosind mobilierul clasic, cu linii curate, în culori neutre. De asemenea, asigură-te că intrarea în restaurantul tău are un design deosebit. Fă-o atrăgătoare și unică, cu numele restaurantului suficient de vizibil pentru a fi citit și înțeles de la distanță. 

 

Trebuie să te asiguri că planifici atent spațiul, astfel încât acesta să fie distribuit cât mai eficient între diferitele secțiuni specifice unui restaurant. În acest mod poți asigura confortul clienților și a personalului. În continuare poți descoperi câteva sfaturi cu privire la dispunerea 

Amenajarea sălii principale

Zona pentru servirea mesei este sufletul localului, deoarece clientul își petrece cel mai mult timp aici. Acest spațiu trebuie să includă, la modul ideal, zona de așteptare, zona de preluare a comenzilor, zona de luat masa, terminalele Self Ordering și cele de Self Check Out.

Zona de luat masa

În amenajarea unui restaurant fast-food, funcționalitatea este cel mai important aspect și este direct legată de fluxul de clienți. Prin urmare, zona de luat masa trebuie să aibă mese potrivite pentru două până la patru persoane. Poți alege mese pătrate sau dreptunghiulare pentru a optimiza spațiul și scaune confecționate din materiale rezistente. De asemenea, poți comanda mobilier tapițat, cum ar fi o canapea în formă de hot dog sau fotolii ce seamănă cu un hamburger. 

Zona de preluare a comenzilor și terminalele Self Ordering

Totodată, pentru a fluidiza fluxul de clienți, poți avea o zonă de preluare a comenzilor și una în care clienții pot comanda singuri ce vor să consume. Soluția Self Ordering se instalează pe sisteme de tip totem, clientul deschide meniul și selectează pe ecranul tactil felurile pe care dorește să le consume, apoi comanda este trimisă automat la bucătărie. După ce au comandat, clienții pot aștepta preluarea comenzii în zona de așteptare, care ar trebui să fie separată de zona de self ordering. 

Zona de plată

În final, le poți oferi clienților posibilitatea să plătească singuri consumația, prin intermediul tehnologiei Self Check Out. Odată ce au terminat de mâncat, aceștia pot achita cu cardul la ieșirea din incintă, timpul de așteptare fiind substanțial micșorat. 

  

Amenajarea bucătăriei

Una dintre cele mai importante componente ale planului de design este bucătăria. Zona de pregătire a felurilor de mâncare trebuie construită în funcție de numărul și complexitatea preparatelor din meniu. 

 

Orice bucătărie este împărțită în câteva zone specifice: 

  • zona de pregătire a mâncării;
  • zona de gătire a preparatelor;
  • zona de curățare a veselei;
  • zona de depozitare a alimentelor. 

 

Este deosebit de important să te asiguri că echipezi corespunzător bucătăria, cu toate echipamentele de care ai nevoie, distribuite strategic pentru eficientizarea operațiunilor. Poți utiliza inclusiv covorașe antiderapante, hote, protecții pentru colțuri și alte obiecte pentru confortul și siguranța angajaților tăi. 

 

Un sistem util pentru restaurantele de tip quick service este suita software Expressoft Technology care îți permite să gestionezi cu ușurință toate operațiunile locației. Instalezi sistemul POS și te bucuri de o mulțime de funcționalități care îți permit modificarea meniului, sincronizarea meniului cu aplicațiile de comandă online și livrare, comunicarea în timp real cu bucătăria prin intermediul soluției Kitchen Screen Display și multe altele. 

Amenajarea băilor

Fără îndoială, trebuie să acorzi o atenție sporită mâncării și serviciilor oferite, dar curățenia restaurantului, în special a toaletelor, are un impact major asupra experienței clienților. Facilitățile sanitare ar trebui, în mod ideal, să fie împărțite în secțiuni pentru bărbați și pentru femei. Acestea trebuie să aibă o iluminare suficientă și să fie ușor de curățat și întreținut. 

 

Uite câteva sfaturi de care poți ține cont atunci când amenajezi toaletele: 

  • acestea trebuie să fie găsite ușor de către clienți;
  • este recomandat să aibă o rampă pentru a oferi accesul persoanelor în scaune cu rotile sau a clienților cu handicap;
  • este necesar să echipezi corespunzător toaletele și să te asiguri constant că există consumabile (săpun, hârtie igienică, șervețele etc). 

 

Sperăm că, după ce ai citit aceste rânduri, ai o idee mai clară asupra modului în care poți amenaja interiorul unui restaurant fast-food. Acordă atenție fiecărui detaliu și dotează-ți localul cu sisteme și facilități tehnologice pentru a obține un avantaj competitiv și a crește performanța angajaților!