0

Nu ai niciun produs în coș.

Soft POS Gelaterie

Deschiderea unei gelaterii: sfaturi utile pentru antreprenori

Ce înseamnă o gelaterie de succes? Aceasta este întrebarea pe care trebuie să și-o pună antreprenorii care sunt gata să-și deschidă o afacere în acest domeniu. De la cercetarea de piață și autorizațiile necesare, până la echipamentele pe care trebuie să le cumperi, dar și soluțiile prin care să-ți eficientizezi operațiunile de zi cu zi, în cele ce urmează îți vom oferi cele mai bune sfaturi legate de acest subiect! Așadar, uite cum să îți deschizi o gelaterie.

Cum construiești planul de afaceri?

Nu te avânta la drum până n-ai făcut cel puțin o cercetare de piață. Poate că ție-ți place înghețata și știi sigur că mai sunt mulți amatori de gelato în orașul tău, dar asta nu va fi totuși suficient.

Stabilește care este clientul ideal, care va fi politica ta de prețuri, unde va fi poziționată gelateria (de preferat cât mai central pentru a te bucura de trafic pietonal), dar și care sunt competitorii cei mai puternici din cadrul acestei nișe. Pune la punct și alte aspecte relevante, de pildă: cum va arăta magazinul (poți apela chiar și la ajutorul unui decorator profesionist), ce persoane trebuie să se regăsească pe lista personalului și care va fi strategia de promovare, atât în online cât și offline.

Care sunt autorizațiile de care vei avea nevoie?

Pentru obținerea autorizațiilor de funcționare a noii tale afaceri ai două lucruri de făcut: adunarea tuturor actelor necesare și realizarea documentației care să detalieze activitatea.

Începutul nu este foarte dificil, trebuie doar să înregistrezi firma la Registrul Comerțului. Alege codul CAEN potrivit, în acest caz 5610 (același ca în cazul restaurantelor). Vei putea înregistra punctul de lucru ulterior, atunci când ai obținut certificatul de constatare al activității.

Lista completă de autorizații de care ai nevoie pentru funcționare include: autorizația eliberată de primăria locală, autorizația sanitară, autorizația sanitar-veterinară, autorizația de mediu, autorizația pentru producția de înghețată, autorizația pentru protecția muncii, autorizația pentru prevenirea și stingerea incendiilor.

În final mai ai doar de realizat câte un dosar pentru fiecare angajat, dosare care se vor trimite către Inspectoratul Teritorial al Muncii și un contract de salubrizare.

De cât spațiu ai nevoie și ce echipamente trebuie să achiziționezi?

Aceste aspecte merg mână în mână deoarece, în primul rând, trebuie să ai destul loc pentru toate echipamentele necesare activității de zi cu zi. După ce ai ales echipamentele, asigură-te că le-ai poziționat în așa fel încât fluxul de producție să meargă perfect.

Dar ce echipamente achiziționezi? Acest aspect trebuie trecut în planul de afaceri, după ce ai analizat bine piața și ți-ai dat seama cum vrei să lucrezi. În general, vei avea nevoie de: mașini de înghețată de laborator, cuve și cupe pentru înghețată, linguri dozatoare, vitrine frigorifice și plite frigorifice.

Cum eficientizezi operațiunile de zi cu zi

Pe măsură ce afacerea evoluează îți vei da seama că există anumite aspecte pe care le-ai putea face mai bine. Dar de asta îți dai seama când lucrurile merg prost. În schimb, noi te sfătuim să ai un plan de eficientizare chiar înainte de a începe.  Astfel, îți sugerăm să;

  • Ai nevoie de un Sistem POS pentru HoReCa. Cu ajutorul său gestionezi plăți, vânzări și comenzi. În plus, beneficiezi de pachete personalizate în funcție de tipul tău de afacere;
  • Apelezi la strategii de fidelizare a clienților prin alegerea celor mai bune instrumente de marketing și soluții software;
  • Investești într-un software de gestiune și inventar. Grație accesului permanent la situația stocurilor și alertelor personalizate nu te trezești niciodată că ai rămas fără o anumită aromă!
  • Ai acces la o perspectivă de ansamblu asupra afacerii datorită sistemului de raportare online și a softului de administrare a afacerii. N-a fost nicicând mai simplu să-ți gestionezi activitatea.

 

Urmează sfaturile de mai sus și vei avea parte de succesul pe care ți-l dorești.